
Καθοριστική για τις πωλήσεις της Heineken μέσα στο καλοκαίρι στάθηκε η επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω covid-19 στις ασιατικές χώρες.
Έτσι, η μείωση των πωλήσεων κατά 5,1% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, διπλάσια από ό, τι ανέμεναν οι αναλυτές, αποδίδεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην πτώση των παραγγελιών από την Ασία. Νέα τοπικά lockdown και περιορισμοί στα ταξίδια επηρέασαν σημαντικά και την κατανάλωση μπύρας. Στο Βιετνάμ, το οποίο αποτελεί σημαντική αγορά την κορυφαία ευρωπαϊκή ζυθοποιία, οι πωλήσεις μπύρας μειώθηκαν περισσότερο από 50%.
Η εξέλιξη αυτή, δεν προοιωνίζεται καλά νέα και για της Carlsberg και Anheuser-Busch InBev, από τις οποίες ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τριμηνιαία αποτελέσματα.
Φως στο τούνελ…
Η σταδιακή άρση των περιορισμών στο Βιετνάμ από τα μέσα Σεπτεμβρίου και τα ταξίδια στην Ασία είναι πιθανό να βελτιωθούν καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται. Ωστόσο, για τον CEO Dolf van den Brink, ο δρόμος θα είναι μακρύς. Οι πωλήσεις δεν αναμένεται να ανακάμψουν στα προ πανδημίας επίπεδα πριν το 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv. Η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών θα πιέσει επίσης τα περιθώρια κέρδους.


Latest News

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.