O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει τη Δευτέρα σε νόμο τη μεγαλύτερη ομοσπονδιακή επένδυση σε υποδομές εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση είπε ότι ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στην τελετή υπογραφής μαζί με μέλη του Κογκρέσου που βοήθησαν στη συγγραφή του νομοσχεδίου ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για τη βελτίωση των δρόμων, των γεφυρών και των πλωτών οδών της χώρας.

«Ο Πρόεδρος θα επισημάνει τον τρόπο με τον οποίο ακολουθεί τη δέσμευσή του να ανοικοδομήσει τη μεσαία τάξη και τα ιστορικά οφέλη που θα προσφέρει η Δικομματική Συμφωνία για τις Υποδομές για τις αμερικανικές οικογένειες», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δελτίο τύπου.

Συγκεκριμένα, «εκατομμύρια καλοπληρωμένες, θέσεις εργασίας για εργαζόμενους, βελτιώσεις στα λιμάνια και τα συστήματα μεταφορών μας που ενισχύουν τις αλυσίδες εφοδιασμού, internet υψηλής ταχύτητας για κάθε Αμερικανό, καθαρό νερό για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες, οι μεγαλύτερες επενδύσεις στους δρόμους μας και γέφυρες σε γενιές, η πιο σημαντική επένδυση στη μαζική μεταφορά όλων των εποχών και πρωτοφανείς επενδύσεις σε υποδομές καθαρής ενέργειας».

Η υπογραφή του Μπάιντεν θα κάνει τον νόμο για τις επενδύσεις στις υποδομές και τις θέσεις εργασίας 10 ημέρες αφότου η Βουλή των ΗΠΑ ψήφισε τη δικομματική νομοθεσία.

Η νομοθεσία περιλαμβάνει περίπου 550 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση για τις μεταφορές, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την ευρυζωνική σύνδεση. Επενδύει επίσης 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε δρόμους, γέφυρες και άλλα μεγάλα έργα, κατευθύνει 66 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιβατικές και εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές και 39 δισεκατομμύρια δολάρια στη δημόσια συγκοινωνία.

Το νομοσχέδιο θα επενδύσει 65 δισεκατομμύρια δολάρια στην επέκταση της ευρυζωνικής πρόσβασης. Θα διαθέσει 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε συστήματα ύδρευσης, συμπεριλαμβανομένων των αντικαταστάσεων σωλήνων μολύβδου. Η νομοθεσία περιλαμβάνει επίσης διάταξη για την αναφορά φόρου κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή