Μπορεί το τελευταίο διάστημα να υπάρχει μια εντεινόμενη αντιπαράθεση αναφορικά με το ποιο αποτελεί καλύτερο αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό, ο χρυσός ή το bitcoin, ωστόσο υπάρχει κι ένα άλλο στοιχείο που αποτελεί παραδοσιακό καταφύγιο σε κάθε κρίση.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, Andrea Maechler, δήλωσε ότι το ελβετικό φράγκο συνεχίζει να είναι σε ζήτηση ως ασφαλές καταφύγιο επένδυσης καθώς οι αβεβαιότητες της αγοράς παραμένουν αυξημένες λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.

«Είμαστε ακόμα σε μια περιοχή όπου το ελβετικό φράγκο είναι σε υψηλά επίπεδα», είπε ο Maechler σε εκδήλωση στη Γενεύη. «Γενικά, πώς θα πάει (το φράγκο) παραπέρα; Δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω πού θα πάει το ελβετικό φράγκο».

«Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε ένα ασφαλές νόμισμα», είπε ο Maechler. «Η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή, κυρίως λόγω της κρίσης του COVID που συνεχίζει να υπάρχει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders