Σχεδόν 16 δισ. δολάρια πλουσιότερος είναι ο πρόεδρος της Oracle, Λάρι Έλισον, προσπερνώντας τους συνιδρυτές της Google και φτάνοντας τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft.

Σύμφωνα με το CNBC ο Έλισον, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με 1,14 δισ. μετοχές, σύμφωνα με το Forbes, έχει περιουσία που ανέρχεται στα 135,7 δισ. δολάρια.

Στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, έχει ξεπεράσει τον Λάρι Πέιτζ της Google (126,3 δισ. δολάρια) και τον Σεργκέι Μπριν (121,7 δισ. δολάρια) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

Διαβάστε επίσης: Google – Το crypto mining και η παραβίαση του cloud

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει περιουσία 139,2 δισ. δολαρίων.

Η άνοδος του Έλισον ήταν «έκπληξη», καθώς η Oracle σε αντίθεση με τους άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς των Google, Amazon και Facebook που γνώρισαν ταχύτατη ανάπτυξη, είχε μονοψήφια ανάπτυξη. Όμως η εταιρεία έδειξε σημάδια επιτάχυνσης και ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς οι επενδυτές έδειξαν ότι εμπιστεύονται την στροφή της Oracle προς την τεχνολογία cloud.

Ο Έλισον κατέχει τη συντριπτική πλειονότητα της περιουσίας του από την ιδιοκτησία του στην Oracle, η οποία έχει εκτιμηθεί κατά περίπου 44 δισ. δολάρια φέτος, χάρη στο κέρδος 59% στην τιμή της μετοχής της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή