
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν την υποστήριξή τους από το έργο του αγωγού Ελλάδας-Ισραήλ επειδή συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν οικονομικά βιώσιμο», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι το έργο δεν μπορεί να σχεδιαστεί χωρίς την Τουρκία.
«Έκαναν αναλύσεις και συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε τίποτα θετικό σε αυτό (το έργο)», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροπλάνο κατά την επιστροφή του σήμερα από την Αλβανία. Σημείωσε δε ότι οι υπολογισμοί σχετικά με το κόστος του έργου επίσης δεν αθροίστηκαν σωστά, κάτι που ήταν μια από τις προτεραιότητες των ΗΠΑ, «μιας χώρας που κάνει όλα της τα βήματα σύμφωνα με το κεφάλαιο».
Αναφερόμενος στον αγωγό Ελλάδας –Ισραήλ, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως «δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς την Τουρκία», ενώ πρόσθεσε ότι ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας είχε παρουσιάσει μια πρόταση στον τότε υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ και ότι η Τουρκία και το Ισραήλ θα μπορούσαν να έχουν συνάψει συμφωνία.
Άγκυρα και Τελ Αβίβ μπορούν ακόμα να καταλήξουν σε συμφωνία
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Άγκυρα και το Τελ Αβίβ μπορούν ακόμα να καταλήξουν σε συμφωνία συζητώντας τους όρους της συμφωνίας, καθώς σημείωσε ότι συνομιλεί με τον ισραηλινό πρόεδρο Χέρτζογκ και ότι είναι ενήμερος επισης ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ. Τέλος υποστήριξε ότι η προσέγγιση της Τουρκίας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου είναι πασιφανής και ότι η χώρα του υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη για να το επισημοποιήσει.
Αναφερόμενος στον εξοπλισμό που απέκτησε η Τουρκία για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων, είπε: «Αγοράσαμε τέσσερα πλοία γεώτρησης και δύο σεισμικά πλοία. Τα αγοράσαμε για το τίποτα; Αυτά τα πλοία θα δραστηριοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι η Τουρκία στοχεύει να έχει την ισχυρότερη υποδομή σε αυτόν τον τομέα.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια