Εντυπωσιακή ζήτηση για τα νέα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα βλέπει η Ford Motor σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου Τζιμ Φάρλεϊ, με αποτέλεσμα να έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη για την πορεία των πωλήσεων την επόμενη διετία. Μάλιστα, ο στόχος είναι να ανέβει στη θέση του νούμερο δύο στην ηλεκτροκίνηση, τουλάχιστον στην αμερικανική αγορά.

«Έχουμε ήδη πάνω από 10.000 παραγγελίες… η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη» σχολίασε ο κ. Φάρλει, μιλώντας στο Yahoo Finance, αναφερόμενος στα νέα ηλεκτρικά οχήματα, το βαν E-Transit και το pick-up ημιφορτηγό F-150 Lightning.

H παραγωγή για το E-Transit έχει ήδη ξεκινήσει στις μονάδες της εταιρείας και τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν σύντομα στους πελάτες, ενώ προχωρά και η παραγωγή του ημιφορτηγού Lightning. Μάλιστα, για την διεύρυνση της παραγωγικής δυνατότητας της ετιαρείας, η Ford συνεργάζεται με την SK Innovation για την επένδυση 11,4 δισ. δολάριων για την κατασκευή δύο νέων μέγα μονάδων στο Τενεσί και το Κεντάκι, οι οποίες θα είναι πλήρως αφιερωμένες στην ηλεκτροκίνηση.

Η επένδυση από την πλευρά της Ford, που ανέρχεται στα 7 δισ. δολάρια συνιστά τη μεγαλύτερη που έχει δρομολογήσει η εταιρεία στα 118 χρόνια ιστορίας της.

Σύμφωνα με τον κ. Φάρλεϊ, στόχος είναι η εταιρεία να φτάσει στην παραγωγή 600.000 οχημάτων μέσα στους επόμενους 22 μήνες, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για την ηλεκτροκίνηση και να εδραίωσει τη θέση της ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που θα πρωταγωνιστήσουν στην νέα εποχή της πράσινης βιομηχανίας αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green