Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι με τη βοήθεια των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη νευρικότητα από την τελευταία απόφαση της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,22% στις 34.585 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,43% στις 4.412 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 1,32% στις 13.721 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Netflix σημειώνει άλμα 5,5%, μετά την είδηση ότι ο Bill Ackman της Pershing αγόρασε 3,1 εκατ. μετοχές. Στον αντίποδα, η McDonald’s χάνει 1,2% καθώς δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματα του δ’ 3μηνου του 2021.

Tο νέο ξεκάθαρο σήμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι σύντομα, όπως ανακοίνωσε, προχωρά στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων όχι μόνο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία αλλά κι από το 2018 και μετά, έχει αρχίσει να αλλάζει πολλά δεδομένα ανάμεσα σε μεγάλους και μικρότερους επενδυτές οι οποίοι ζυγίζουν τώρα εκ νέου την κατάσταση. Πλέον οι αγορές περιμένουν ότι η πρώτη αύξηση για φέτος θα γίνει το Μάρτιο και πως θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλες τρεις αυξήσεις μέσα στο έτος.

Στα μάκρο της ημέρας, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,9%, στο δ’ 3μηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones εκτιμούσαν ρυθμό 5,5% και η αύξηση ήταν πολύ πάνω από την ανάπτυξη του 2,3% το τρίτο τρίμηνο.

Επίσης, στις 265.000 ανήλθαν οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 265.000 αιτήσεις. Οι αριθμοί αφορούν την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street