Νέο ιστορικό χαμηλό για πρώτο μήνα του έτους κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων των Ιανουάριο του 2022 στην ΕΕ, οι οποίες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 ήταν μειωμένες κατά 6%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ένωση ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων ACEA.

Τον Ιανουάριο του 2022, οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ συνέχισαν να μειώνονται, εξαιτίας της παρατεινόμενης έλλειψης ημιαγωγών η οποία εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων, επισημαίνεται.

Διαβάστε επίσης: Ημιαγωγοί: Ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων το 2021 – Η πρόβλεψη για το 2022

Παρόλο που το νέο ρεκόρ για το χαμηλότερο σύνολο Ιανουαρίου (σε όγκο) σημειώθηκε το 2021, φέτος οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 6% επιπλέον φτάνοντας τις 682.596 μονάδες – σηματοδοτώντας ένα νέο ιστορικό χαμηλό στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ για τον πρώτο μήνα του έτος.

Αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

Εξαίρεση στον αρνητικό κανόνα αποτελούν ορισμένες χώρες στην Κεντρική Ευρώπη,  όπως η Σλοβακία όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 72,6% και η Ρουμανία (+55,5%).

Στη Δυτική Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, σχεδόν όλες οι χώρες παρουσίασαν αρνητικό πρόσημο. Όσον αφορά τις τέσσερις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων, διψήφια ποσοστά μείωσης  σημειώθηκαν στην Ιταλία (-19,7%) και στη Γαλλία (-18,6%), ενώ μόνο η Γερμανία σημείωσε σταθερή ανάπτυξη (+8,5%) και η Ισπανία σημείωσε μικρή άνοδο κατά 1,0%.

Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση σε ταξινομήσεις καινούγιων αυτοκινήτων σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, κατά 28,9%, από 7.766 τον Ιανουάριο του 2021 σε 5.521 τον Ιανουάριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή