Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΤΕΚΑ | Νέα δεδομένα για εργοδότες και επιχειρήσεις» διοργανώνει το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), σε συνεργασία με τον e-ΕΦΚΑ, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 16:30.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματικούς φορείς και ελεύθερους επαγγελματίες και θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, τόσο διά ζώσης στην αίθουσα «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και προφυλάξεις, όσο και διαδικτυακά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα νέα δεδομένα, που επιφέρει η έναρξη λειτουργίας του ΤΕΚΑ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα ζητήματα της υπαγωγής των ασφαλισμένων στο Ταμείο, τις αλλαγές στη διαδικασία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών.

Θα προλογίσουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου. Η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας του ΤΕΚΑ, Παυλίνα Καρασιώτου, θα παρουσιάσει τη μέχρι τώρα πορεία του Ταμείου και τους στόχους/ορόσημα για το 2022. Ο Α’ υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ και μέλος της Προσωρινής Διοικούσας του ΤΕΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, θα αναφερθεί στη συμβολή του e-ΕΦΚΑ και τις διακριτές αρμοδιότητες των δύο Φορέων.

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις ανά θεματική ενότητα από στελέχη του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και από τον e-ΕΦΚΑ σχετικά με ζητήματα υπαγωγής μισθωτών και μη μισθωτών, τις αλλαγές στην υποβολή των ΑΠΔ και της καταβολής των εισφορών, καθώς και για ζητήματα ασφαλιστικής ενημερότητας και διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση, όπου θα είναι δυνατή η υποβολή ερωτημάτων  και διευκρινίσεων από τους συμμετέχοντες για κάθε ενότητα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ευγενία Τζώρτζη.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης απαιτείται προεγγραφή μέχρι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στον ακόλουθο σύνδεσμο. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν με email οδηγίες εισόδου στην πλατφόρμα. Επιπλέον, η εκδήλωση θα προβληθεί και σε live streaming μέσω της σελίδας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο YouTube.

Επισημαίνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη και πραγματοποιείται με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή με πιστοποιητικό νόσησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax