Αναστολή εργασιών για πέντε ημέρες –σε πρώτη φάση- στα εργοστάσια της στη Γερμανία προχωρά η Ford Motor Co, καθώς η παραγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Ταυτόχρονα, διακόπτει προσωρινά την αποδοχή νέων παραγγελιών συγκεκριμένων μοντέλων για την Ευρώπη.

Ουσιαστικά η παραγωγή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη έχει πέσει σε τέλμα, λόγω των ελλείψεων σε ημιαγωγούς, ένα πρόβλημα που υπήρχε ήδη αλλά επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Έτσι, λοιπόν η εταιρεία ανακοίνωσε τη προσωρινή διακοπή των εργασιών στα δύο εργοστάσια της στη Γερμανία, στο Σααρλούις και στην Κολωνία. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, δεν θα δέχεται νέες παραγγελίες για τα μοντέλα S-Max και Galaxy, τα οποία κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της στην Βαλέντσια της Ισπανίας. Αν και ξεκαθαρίστηκε πως οι παραγγελίες που έχουν ήδη καταγραφεί και καλύπτουν ένα διάστημα παραγωγής έως τον Σεπτέμβριο θα καλυφθούν, αν και πιθανότατα με πιο αργό ρυθμό.

Προβλήματα στην παραγωγή υπάρχουν και σε μονάδα της Volkswagen στην Πολωνία, όπου κατασκευάζεται επίσης το Tourneo Connect της Ford. Και στην συγκεκριμένη μονάδα αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή της παραγωγής του μοντέλου της Ford. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε ημερήσια βάση σε συνεργασία και με τους συνεταίρους μας στην VW» ανέφερε συγκεκριμένα για την εν λόγω μονάδα η αμερικανική βιομηχανία.

Η έλλειψη πρώτων υλών και ανταλλακτικών λόγω του πολέμου υποχρέωσε επίσης την εταιρεία να προσφέρει προσωρινά στους πελάτες του Focus μια μικρότερη οθόνη στο ταμπλό του οχήματος, 8 ιντσών, αντί των 13,2 ιντσών, που είχε σχεδιαστεί για την νέα έκδοση του μοντέλου. Αν και αναμένεται νέα παραγωγή από διαφορετική μονάδα της Γαλλίας, που θα αποκαταστήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα σύντομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή