Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται την Παρασκευή οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τις προοπτικές της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής να κυριαρχούν στο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 0,2% στις αρχές των συναλλαγών, με τις τράπεζες να σημειώνουν πτώση 0,8% ενώ τα χημικά κέρδιζαν 0,3%.

O γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,37% στις 14.326,27 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 6.568,72 μονάδες, και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,12% στις 7.458,61 μονάδες.

Πτώση στην Ασία

Πτωτικές τάσεις τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές την Παρασκευή, μετά το ράλι που καταγράφηκε στη Wall Street μία ημέρα νωρίτερα.

Στην κινεζική αγορά, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,9%, ενώ ο Shanghai composite σημείωσε πτώση 0,77% και ο Shenzhen υποχώρησε 1,36%. Ο CSI 300 σημείωσε πτώση 1,42%.

O δείκτης Nikkei ενισχύθηκε οριακά κατά 0,14% στις 28.149,84 μονάδες

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε 0,88% χαμηλότερα.

Πιέσεις πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν περίπου 1 δολάριο την Παρασκευή, καθώς οι ΗΠΑ και ορισμένοι σύμμαχοί τους εξέτασαν το ενδεχόμενο αύξησης της προσφοράς πετρελαίου από τα αποθέματά τους προκειμένου να περιοριστούν οι πολύ υψηλές τιμές καθώς οι traders αντιμετώπιζαν υψηλότερο κόστος για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent.

Παρά τις μειώσεις, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI οδεύουν προς τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη τους σε τρεις εβδομάδες, με το Brent να οδεύει προς άλμα 10% και το WTI σε άνοδο 7% εν μέσω ευρύτερων φόβων για συρρίκνωση της προσφοράς λόγω κυρώσεων στη Ρωσία που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές