Mε τη συζήτηση για την ενέργεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για την ανάγκη επιβολής πλαφόν στην τιμή του αερίου και αντιμετώπισης της μετακύλισης των τιμών του αερίου στην αγορά ηλεκτρισμού και στους καταναλωτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναφέρθηκε και στη σημερινή ανακοίνωση των μεγάλων Ευρωπαίων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να χτυπήσουν τη ρίζα του προβλήματος και να εξετάσουν πλαφόν στην τιμή χονδρικής του αερίου σε επίπεδο που θα προστατεύει πραγματικά τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

«Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όσους σπεκουλάρουν και έχουν κάνει περιουσίες», τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε τη στήριξή του στην κοινή προμήθεια αερίου από την ΕΕ

Τις σημαντικές συνέπειες των κυρώσεων στην ρωσική οικονομία επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας CNN και στον δημοσιογράφο Nic Robertson.

Ανέφερε ότι η ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης δεν αποτελεί μόνο ένα κλιματικό ζήτημα πλέον, αλλά και ένα γεωπολιτικό ζήτημα, και πρόσθεσε ότι η ρωσική οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί ίσως κατά 10% και να εξαλειφθούν μέσα σε ένα μόλις χρόνο όλα τα κέρδη που έχει αποκομίσει την τελευταία δεκαετία.

Ειδικά για τον τομέα της ενέργειας, ανέφερε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, «ώστε τα μέτρα που λαμβάνουμε να μην καταλήξουν να βλάψουν περισσότερο εμάς από ό,τι βλάπτουν τη Ρωσία».

Υπογράμμισε ότι θα όλοι θα πρέπει να επανεκτιμήσουν τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης των οικονομιών «Αντιμετωπίζουμε σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις ως αποτέλεσμα του πολέμου και το ενεργειακό κόστος πραγματικά μας πλήττει. Πλήττει τους πολίτες μας. Όμως, στο τέλος της ημέρας, μολονότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την Ουκρανία έχουμε επίσης την υποχρέωση να στηρίξουμε τους πολίτες μας ώστε να μην επωμιστούν μεγαλύτερα βάρη από αυτά που μπορούν να αντέξουν» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης -Μητσοτάκης στο CNN: Η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί γεωπολιτικό ζήτημα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια