Νέο πακέτο στήριξης για να βοηθήσει τα νοικοκυριά που έχουν… γονατίσει από τους υπέρογκους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται πως επεξεργάζεται η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των κυριακάτικων Times.

Θυμίζουμε πως η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει μέτρα στήριξης τόσο προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όσο και προς την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από την εκτίναξη των ενεργειακών τιμών. Όμως, τα μέτρα κρίθηκαν ανεπαρκή, ακόμη και από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος των Τόρις, με αποτέλεσμα η συζήτηση να επανέλθει στο προσκήνιο και να αναμένεται πως θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα και στο υπουργικό συμβούλιο της εβδομάδας.

Εξάλλου, η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει κι άλλο, καθώς το ράλι στις τιμές θα φέρει μια σημαντική άνοδο στα ετήσια συμβόλαια για τα νοικοκυριά, που ξεκινούν από τις αρχές Απριλίου, που φτάνει έως και στον διπλασιασμό των τιμών. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να σοκάρει την κοινωνία και να δημιουργήσει ισχυρές πιέσεις προς το πολιτικό σκηνικό, με αποτέλεσμα η Ντάουνινγκ Στριτ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών να προσπαθούν να καταλήξουν σε νέες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τους Sunday Times η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι θα αφήσει το κράτος να επωμιστεί έως και το μισό της επιπλέον αύξησης στο ενεργειακό κόστος.

Αντίστοιχες πληροφορίες μετέφερε σε δημοσίευμα της και η κυριακάτικη Sun, η οποία φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ. «Αν και δεν μπορούμε να προστατεύσουμε πλήρως τους πάντες από τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, μπορούμε και θα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο (ενεργειακό) κόστος.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ενεργειακό κόστος είναι το δεύτερο κυριότερο θέμα που απασχολεί το κοινό, μετά την κατάσταση στην οικονομία, λόγω του πολέμιου και των συνεπειών του σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή