Στο άκουσμα της συνεργασίας της μικρής ερευνητικής IGM με τον φαρμακευτικό κολοσσό Sanofi, η μετοχή της πρώτης (NASDAQ:IGMS) εκτοξεύτηκε στο ταμπλό της Νέας Υόρκης, κλείνοντας με κέρδη της τάξεως του 96,73%, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά πάνω από +130%.

Ο λόγος μιας τέτοιας συνεργασίας δεν είναι άλλος από το -μη ελεγμένο ακόμα- εύρημα της IGM των 6 ομώνυμων αντιβιοτικών για τη θεραπεία του καρκίνου και αυτοάνοσων, ώστε η Sanofi να δεσμευτεί για 150 εκατ. δολάρια άμεσης χρηματοδότησης, εν μέσω δημόσιας προσφοράς ύψους 200 εκατ.

Η κίνηση αυτή θα έχει εν πρώτοις αρνητικό αντίκτυπο στους παλαιούς μετόχους λόγω dilution, εξού και η πτωτική προεξόφληση τόσους μήνες, ωστόσο εικάζεται πως η εταιρεία γυρίζει σελίδα διαθέτοντας ουσιαστικά πάμφθηνα ένα μεγάλο μέρος της στους νέους μετόχους, με την πεποίθηση πως η έρευνα θα αποφέρει έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου από υποψήφιους αγοραστές της πατέντας.

Η μετοχή προφανώς έχει αποκτήσει σημαντικό ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας εν ριπή οφθαλμού το προαναφερθέν 1 δισεκατομμύριο κεφ/ση (ακριβ. 957 εκατ.), και με στήριξη τα 22 μπορεί να δει και πάλι την περιοχή των 48.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News