Σε σημαντικό πυλώνα στήριξης του ελληνικού τουρισμού εξελίσσεται η αμερικανική αγορά, η οποία φέτος αναμένεται να επανακάμψει δυναμικά, έπειτα από δύο χρόνια «απουσίας» λόγω της πανδημίας.

Τα πρώτα κύματα αφίξεων επισκεπτών από τις ΗΠΑ είναι γεγονός, με τις μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να ξεκινούν όχι μόνο νωρίτερα τις απευθείας πτήσεις τους προς τη χώρα μας, αλλά και να αυξάνουν τις διαθέσιμες θέσεις στα αεροσκάφη τους.

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχεται ήδη από τον περασμένο μήνα  αεροπλάνα γεμάτα με αμερικανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες, εκτός απροόπτου, η αγορά των ΗΠΑ φέτος θα είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας, όπως και προ της περιόδου της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρό come back του τουρισμού

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 500.000 αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ. Ηδη, οι τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι τον Μάιο θα εκτελούν σε καθημερινή βάση συνολικά εννέα πτήσεις, συνδέοντας απευθείας την Αθήνα με διάφορες αμερικανικές πόλεις (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ατλάντα, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Ουάσιγκτον). Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 22.000 θέσεις την εβδομάδα.

Η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό της ταξιδιωτικής κίνησης από τις ΗΠΑ σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς μεσογειακούς προορισμούς, και συγκεκριμένα σε σύγκριση με την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Πρόσφατη έρευνα της Google έδειξε πως οι περισσότερες αναζητήσεις για τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ακολουθούν αυτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Το όφελος για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς με βάση τα στοιχεία του 2021 οι Αμερικανοί έχουν εκτοξεύσει τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη ανά ταξίδι πάνω από τα 1.010 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή στα ξενοδοχεία.

Ηδη, στα μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της Αττικής, η παρουσία των Αμερικανών είναι αισθητή, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη χρονιά. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Αμερικανών στην Ελλάδα είναι στο Νότιο Αιγαίο, με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ωστόσο, σημαντικό ρεύμα αμερικανών επισκεπτών κατευθύνεται πλέον προς την Κρήτη και τη Ρόδο, ενώ τουλάχιστον 2-3 διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται και στην Αττική, πρώτο σταθμό του ταξιδιού τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός