Ο σύνθετος δείκτης PMI της Ευρωζώνης αυξήθηκε απροσδόκητα στις 55,8 μονάδες τον Απρίλιο από 54,9 τον Μάρτιο, με τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες να κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε σε υψηλό οκτώ μηνών στο 57,7 τον Απρίλιο από το 55,6 του Μαρτίου. Αντίθετα, ο δείκτης για τη μεταποίηση υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών, στο 55,3 από 56,5 του Μαρτίου.

Η ισχυρότερη δραστηριότητα στις υπηρεσίες καθώς οι κίνδυνοι από την πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζουν να εξασθενούν, αντιστάθμισαν την πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας αναφέρεται από την Oxford Economics.

Η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας παρέσυρε τον σύνθετο PMI στη Γερμανία στις 54,1 μονάδες από 56,9, ενώ η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε στη Γαλλία, στηρίζοντας τον σύνθετο PMI να φτάσει στις 57,5 μονάδες ​​από 56,3 τον Μάρτιο. Και οι δύο οικονομίες παρουσίασαν ισχυρότερη δραστηριότητα στις υπηρεσίες.

Τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία είδαν αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις καθώς οι ανανεωμένες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα επιβαρύνουν τη βιομηχανική παραγωγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή