Το χθεσινό comeback της Wall Street, από τις ισχυρές απώλειες στο θετικό κλείσιμο, δίνει σήμερα και τον τόνο στους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίοι αντιδρούν ανοδικά μετά τις ισχυρές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 0,4%, με τον κλάδο κοινής ωφελείας να ξεχωρίζει. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,43% στις 7.413 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,78% στις 14.032 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,36% στις 6.472 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της UBS ενισχύονται κατά 1,2% αφού τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της HSBC άνοιξαν 1,6% χαμηλότερα, αφού η τράπεζα ανέφερε πτώση 27% στα τριμηνιαία κέρδη της, λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στο Χονγκ Κονγκ.

Στο μεταξύ, οι αγορές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την Goldman Sachs να αναμένει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, και να  συνεχίζει με δύο ακόμα μεταβολές τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές