Προβληματισμούς γέννησε η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ, καθώς οι πωλητές επικράτησαν καθολικά στο ταμπλό, ωθούμενοι από το γενικότερο αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έχασε σχεδόν 20 μονάδες κλείνοντας αφενός με απώλειες 2,17% στις 918,56 μονάδες, αφετέρου κάτω και από τη βασική στήριξη των 927 που οριοθετούσε και το ανοδικό momentum των τελευταίων πολλών ημερών.

Kαι μάλιστα, η συναλλακτική δραστηριότητα των 92,28 εκατ. ευρώ ενδυναμώνει την αξία των ευρημάτων, όντας κάτι παραπάνω από πειστική για την ποιότητα της πτώσης, κάτι που συνεπικουρείται και από την παρατήρηση πως όλες οι μετοχές της μεγάλης και σχεδόν όλες της μεσαίας έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με τον Δείκτη να κλείνει επίσης στα χαμηλά ημέρας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το σκηνικό αλλάζει σε βραχυπρόθεσμο πλάνο, με το πτωτικό χάσμα μεταξύ 931 και 938 μονάδων να είναι αρκετά σφιχτή αντίσταση, με επόμενη στάση στην κάθοδο τις 902. Κι ενώ ο βασικός ύποπτος στην κακή αυτή εικόνα ήταν ο τραπεζικός κλάδος λόγω στάθμισης και όγκου συναλλαγών, αρνητικά κέντρισε το ενδιαφέρον η αδύναμη συμπεριφορά της ΔΕΗ (-5,51%) από όπου θα αναμέναμε κάποιου είδους ανθεκτικότητα, προϊδεάζοντας για τη συνέχεια.

Τέλος, αρνητικά αξιολογείται και η χειρότερη εικόνα του ΓΔ σε σχέση με τις λοιπές αγορές, με την όμορφη εξέλιξη της εξόδου της χώρας σε 7ετές ομολογιακό δανεισμό με επιτόκιο 2,51% και πάνω από τρεις φορές κάλυψη να καίγεται στο ταμπλό. Να σημειωθεί πως η νέα έξοδος της Ελλάδος στις αγορές έρχεται μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές από ΒΒ με θετικές προοπτικές, από τη S&P, απέχοντας πλέον ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News