Να περιορίσουν τις απώλειες του Απριλίου επιχειρούν και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι για ακόμη μία ημέρα λαμβάνουν ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη, αλλά παραμένουν σε τροχιά για έναν αρνητικό μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 10,9%, ενώ σε επίπεδο μήνα χάνει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,22% στις 7.525 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,91% στις 14.107 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,95% στις 6.569 μονάδες.

Τις τελευταίες ημέρες, και μετά από μια εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας, οι αγορές βρίσκουν σημαντικά στηρίγματα από έναν ισχυρό κύκλο εταιρικών κερδών. Θετικά λειτουργεί και η εικόνα που εμφάνισε χτες η Wall Street, αλλά και η ισχυρή ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου στην Ασία.

Μακροοικονομία

Στα μάκρο της ημέρας, η γαλλική οικονομία παρέμεινε στάσιμη το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η ασθενής εγχώρια ζήτηση συνεχίστηκε παρά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid-19. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητη μετά την ανάπτυξη 0,8% το τελευταίο τρίμηνο του 2021, με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal να έχουν προβλέψει τριμηνιαία ανάπτυξη 0,3%.

Εν τω μεταξύ, η εστίαση παραμένει στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές του επιπτώσεις, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση για μια «αστραπιαία» απάντηση στις χώρες που παρεμβαίνουν στον πόλεμο. Η Ρωσία σόκαρε την ευρωπαϊκή κοινότητα διακόπτοντας τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία την Τετάρτη, επειδή είχαν αρνηθεί να πληρώσουν τα συμβόλαια σε ρωσικά ρούβλια, όπως ζήτησε η Μόσχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές