Να ανακάμψουν προσπαθούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σταματώντας το πτωτικό σερί που έχουν πυροδοτήσει οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων… αλλά και την πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,1%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κερδίζει 2,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,66% στις 7.264 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,05% στις 13.521 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,36% στις 6.168 μονάδες.

Η προσπάθεια ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών έρχεται μετά την πτώση τους σε χαμηλά δύο μηνών τη Δευτέρα, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές εγκατέλειψαν μαζικά τα μετοχικά περιουσιακά στοιχεία λόγω των φόβων για τον πληθωρισμό. Επίσης, έχουν αυξηθεί οι εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής της, προκειμένου να ελέγξει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει μια άλλη πηγή έντασης στην αγορά. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να δικαιολογήσει την άνευ προηγουμένου εισβολή του στην Ουκρανία τη Δευτέρα, κατά τον εορτασμό της «Ημέρας της Νίκης» στη Ρωσία.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησνα κατά 0,3% τον Απρίλιο, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από τον Ιανουάριο του 2021, όταν και η χώρα ήταν σε lockdown.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές