Με το βλέμμα στα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες συνεχίζουν την πορεία ανάκαμψης που άρχισαν χτες, χωρίς όμως να αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,7%, με τον τεχνολογικό κλάδο να κερδίζει 1,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 7.279 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,47% στις 13.598 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,66% στις 6.157 μονάδες.

Προσπάθεια

Από τη χθεσινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να ανακάμψουν από την ισχυρή βουτιά του τελευταίου διαστήματος, η οποία προκλήθηκε κυρίως από τις ανησυχίες των επενδυτών για την αύξηση των επιτοκίων και τα ερωτηματικά σχετικά με το πόσο επιθετικά θα ενεργήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να περιορίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Επιπλέον, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία και τα lockdown στην Κίνα.

Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, με τον δείκτη τιμών να αναμένεται να διαμορφωθεί ελαφρώς κάτω από το 8,5% του Μαρτίου. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφώσει.

Στα μάκρο της ημέρας, ο γερμανικός πληθωρισμός τον Απρίλιο ανήλθε στο 7,4% ετησίως, το υψηλότερο επίπεδο από το 1981. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές