Η Ουκρανία κουράστηκε με «ειδικές λύσεις» και ξεχωριστά μοντέλα για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Χρειαζόμαστε μια σαφή νομική επιβεβαίωση ότι η Ουκρανία είναι μέρος του σχεδίου ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και μια τέτοια επιβεβαίωση θα ήταν η χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας», είπε μιλώντας μετά από συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά στο Κίεβο.

Η απόρριψη της γαλλικής πρότασης από τον Ζελένσκι

Είχε προηγηθεί η απόρριψη από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που είχε δηλώσει ότι «κάθε εναλλακτική πρόταση αντί της υποψηφιότητας της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε «συμβιβασμό» με τη Ρωσία, απαντώντας στο σχέδιο της «ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας» που πρότεινε ο Γάλλος ομόλογός του, ο Εμανουέλ Μακρόν.

 «Δεν χρειαζόμαστε εναλλακτικές για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας στην ΕΕ, δεν χρειαζόμαστε τέτοιους συμβιβασμούς», είπε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο μαζί με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. «Επειδή, πιστέψτε μας, δεν θα πρόκειται για συμβιβασμό με την Ουκρανία στην Ευρώπη, θα είναι άλλος ένας συμβιβασμός μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας. Είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό. Είναι η επιρροή και η πολιτική και διπλωματική πίεση που ασκούν οι Ρώσοι αξιωματούχοι και οι λομπίστες στην απόφαση μιας ευρωπαϊκής χώρας να στηρίξει ή να μην στηρίξει την Ουκρανία», συνέχισε.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα