Έως και 1 τρισ. ευρώ εξωτερικής βοήθειας θα χρειαστεί η Ουκρανία προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκάλεσε η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος. Την εκτίμηση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ.

«Μίλησα για ένα τρισεκατομμύριο διότι έχω δει τα νούμερα που κυκλοφορούν και τα οποία θεωρώ τελείως μη ρεαλιστικά, όταν δει κανείς την έκταση της καταστροφής» σχολίασε ο κύριος Χόιερ, επισημαίνοντας πως η Ευρώπη θα πρέπει να παίξει στρατηγικό ρόλο στην όλη προσπάθεια.

Η εκτίμηση αυτή από τον επικεφαλής της ΕΤΕπ έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου πως όλες οι πτυχές του Ουκρανικού θα βρεθούν ψηλά στην ατζέντα της επικείμενης διήμερης Συνόδου Κορυφής. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί και η έγκριση ενός πακέτου στήριξης της ουκρανικής οικονομίας ύψους 9,5 δισ. ευρώ, πιθανότατα υπό την μορφή δανείων 25ετίας.

Η ίδια η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο στην διοχέτευση και αξιοποίηση των κονδυλίων της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή