Λουκέτο στο γραφείο της στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια έβαλε η Tesla απολύοντας ταυτόχρονα και 200 περίπου υπαλλήλους που εργάζονταν στο σύστημα αυτόματης οδήγησης Autopilot, σύμφωνα με απολυμένο που μίλησε στο Reuters, το οποίο εκτιμά ότι πρόκειται για μια κίνηση που επιταχύνει τη μείωση του κόστους.

Διαβάστε επίσης: Μασκ: Οι απολύσεις στην Tesla, τα bots του Twitter και το τραμπικό στρατόπεδο

Οι περισσότεροι από τους απολυμένους ήταν ωρομίσθιοι, σύμφωνα με την πηγή του Reuters.

Στις αρχές αυτού του μήνα, ο CEO της Tesla, Iλον Μασκ, είπε στα κορυφαία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας του ότι είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και ότι η εταιρεία έπρεπε να μειώσει το προσωπικό κατά περίπου 10%.

Διαβάστε επίσης: Tesla: Αγωγή κατέθεσαν απολυμένοι εργαζόμενοι – Τι υποστηρίζουν

Σε επόμενη δήλωσή του, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι οι περικοπές κατά 10% θα ισχύουν μόνο για τους μισθωτούς και ότι ο αριθμός των ωρομίσθιων εργαζόμενων αναμένεται να αυξηθεί.

Μείωση κόστους

«Η Tesla είναι ξεκάθαρα σε μια κατάσταση σημαντικής μείωσης του κόστους», δήλωσε ο Raj Rajkumar, καθηγητής ηλεκτρολογίας και μηχανικής υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. «Αυτή η (μείωση προσωπικού) πιθανώς υποδηλώνει ότι το 2ο τρίμηνο του 2022 ήταν αρκετά σκληρό για την εταιρεία λόγω του κλεισίματος του εργοστασίου στη Σαγκάη, του κόστους των πρώτων υλών και των προβλημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού».

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα κατά της πανδημίας στη Σαγκάη που οδήγησαν και σε lockdowns, οδήγησαν σε μείωση της παραγωγής της Tesla στην περιοχή.

Ο απολυμένος που μίλησε στο Reuters, σημείωσε ότι ενώ οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου ραφείου είχαν προηγουμένως ενημερωθεί ότι θα μετακομίσουν σε ένα άλλο γραφείο στο Palo Alto, σταδιακά ξεκινώντας αυτόν τον μήνα μετά τη λήξη της μίσθωσης στο San Mateo, τελικάοι περισσότεροι από αυτούς τους εργαζόμενους απολύθηκαν την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι στο γραφείο της Tesla στο Σαν Ματέο εργάζονταν στο κομμάτι της εξέτασης και της επισήμανσης διαφόρων οπτικά δεδομένων που συλλέγονται από οχήματα Tesla για να εκπαιδεύσουν το σύστημα Autopilot των αυτοκινήτων πώς να χειρίζεται ορισμένα είδη οδικών σεναρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI