Aγωγή κατά της Tesla κατέθεσαν πρώην εργαζόμενοι απολυμένοι της εταιρείας, κατηγορώντας τον κολοσσό ηλεκτροκίνητων οχημάτων ότι   η απόφαση για τη «μαζική απόλυση» τους, παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για τη μείωση των θέσεων εργασίας.

Η αγωγή

Η αγωγή, σύμφωνα με το Reuters, κατατέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Τέξας από δύο εργαζόμενους που δήλωσαν ότι απολύθηκαν από τη μεγάλη εργοστασιακή μονάδα της Tesla στο Σπαρκς της πολιτείας Νεβάδα τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την αγωγή, περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι απολύθηκαν από το ίδιο εργοστάσιο.

Στην αγωγή που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι επικαλούνται την ομοσπονδιακή νομοθεσία για τις μαζικές απολύσεις η οποία προβλέπει μία περίοδο προειδοποίησης 60 ημερών και επιδιώκουν μαζική προσφυγή των εργαζομένων που απολύθηκαν τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

«Η Tesla ενημέρωσε απλά τους εργαζόμενους ότι οι απολύσεις τους ισχύουν άμεσα», αναφέρεται στο κείμενο της αγωγής.

Διαβάστε επίσης: Tesla: Tέταρτη κατά σειρά αύξηση στις τιμές των οχημάτων της

Οι δύο πρώην εργαζόμενοι που κατέθεσαν την αγωγή ζητούν την καταβολή αποζημίωσης και σχετικών παροχών εργασίας για την περίοδο των 60 ημερών, εντός της οποίας, θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για την επικείμενη απόλυσή τους.

«Προκαλεί μεγάλο σοκ, το γεγονός ότι η Tesla παραβιάζει ξεκάθαρα την ομοσπονδιακή νομοθεσία, μέσω της απόλυσης τόσων εργαζομένων, χωρίς να παρέχει την απαιτούμενη προειδοποίηση,” δήλωσε στο Reuters η δικηγόρος Σάννον Λις-Ρίορνταν που εκπροσωπεί τους δύο πρώην εργαζόμενους.

Η προαναγγελία Μασκ

Ο Μασκ, ιδιοκτήτης της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα έχει ένα «πολύ κακό προαίσθημα» σχετικά με την οικονομία και ότι η Tesla θα ήταν αναγκαίο να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 10%, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο αναφέρεται το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή