Η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών που βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο του 2019 και η ισχυρή δυναμική που καταγράφεται για το επόμενο διάστημα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ήταν το μήνυμα αισιοδοξίας που αποτυπώθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το διεθνές συνέδριο Aviation Event που πραγματοποιείται την Παρασκευή 1η Ιουλίου στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Ήδη, όπως ανέφερε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, Ιωάννα Παπαδοπούλου, η κίνηση που καταγράφηκε τον φετινό Ιούνιο αγγίζει το 94% του αντίστοιχου μήνα του 2019, παρά το γεγονός ότι σημαντικές αγορές είναι απούσες, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία και η Ουκρανία. Γεγονός ενδεικτικό ότι έχουμε ένα δυναμικό καλοκαίρι μπροστά μας. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις πτήσεις για το μήνα Ιούνιο, έχουν επανέλθει στο 97% του αντίστοιχου μήνα του 2019. «Από την αρχή του χρόνου, παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την πανδημία, η κίνηση έχει επανέλθει στο 80% της αντίστοιχης περιόδου του 2019 και αυτό επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό», σημείωσε.

Προβληματισμός

Η αύξηση του κόστους ζωής ωστόσο, προβληματίζει για το πώς θα εξελιχθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους και πώς αυτό θα επηρεάσει την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία και είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στο αυριανό Aviation Event.

Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται στην Αθήνα με συνδιοργανωτές τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον ΕΟΤ και τον Δήμο Αθηναίων.

Ολιστική προσέγγιση

Όπως ανέφερε η επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), Αλεξία Παναγιωτοπούλου, η ανάπτυξη του τουρισμού είναι μια από τις προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων, σε συνδυασμό πάντα με τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας μας δόθηκε η ευκαιρία να υλοποιήσουμε τη στρατηγική του δήμου ως προς την ολιστική προσέγγιση κι αντιμετώπιση του προορισμού και όχι απλώς και μόνο ως τουριστικού προορισμού αλλά ως ένα μέρος όπου και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ίδια ποιότητα ζωής, τις ίδιες δυνατότητες. Δεν διαχωρίζουμε την τοπική οικονομία από την τουριστική οικονομία», ανέφερε η κ. Παναγιωτοπούλου.

«Ξεκινήσαμε με την αξιολόγηση από την παγκόσμιο οργανισμό βιώσιμου Τουρισμού το οποίο ελέγχει όχι μόνο τα κτίρια, τη ροή των επισκεπτών κ.α. αλλά και το πώς γίνεται η διαχείριση των αποβλήτων, πώς γίνεται η αναβάθμιση των χώρων κτλ. Προχωράμε με γνώμονα την βιωσιμότητα και την αειφορία. Την ίδια ώρα η τουριστική σεζόν στην Αθήνα επεκτείνεται ενώ βλέπουμε νέες επενδύσεις. Το 2021, όσο ακόμη ήμασταν μέσα στην πανδημία, άνοιξαν 38 νέα ξενοδοχεία στα όρια του Δήμου της Αθήνας, τα περισσότερα τεσσάρων και πέντε αστέρων, που μεταφράζονται σε 1.600 κλίνες», πρόσθεσε η κ. Παναγιωτοπούλου.

Για τη σημασία του συνεδρίου και των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνουν τη σημερινή πραγματικότητα, θέματα τα οποία αναμένεται αύριο να συζητηθούν εκτενώς, μίλησαν ο CEO του Aviation Event, Marcel Riwalsky και ο CEO της Helvetic Airways, Toblas Pogorevc.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός