Όσο και να προσπάθησαν κάποιοι επιλεγμένοι δεικτοβαρείς τίτλοι, δεν κατάφεραν να απορροφήσουν τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε το ελληνικό χρηματιστήριο από τον τραπεζικό κλάδο, κλείνοντας τελικά με απώλειες και στη ζώνη των 800 μονάδων.

Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,03% στις 805,55 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει στα 41 εκατ. ευρώ.

Η αμερικανική αργία σήμερα επιβάρυνε περαιτέρω το συναλλακτικό κλίμα, καθώς όχι μόνο πολλοί αγοραστές απείχαν, αλλά και όταν χρειάστηκε να υψώσουν αναχώματα στις τραπεζικές πιέσεις οι αντοχές ήταν πολύ χαμηλές. Βέβαια, ο Ιούλιος, όπως και ο ερχόμενος Αύγουστος, είναι οι μήνες κατά τους οποίους «αναδεικνύεται» η… ρηχότητα της ελληνικής αγοράς, με την κατεύθυνση πολλών τίτλων να αλλάζει με εντολές ολίγων και μόνο τεμαχίων.

Διαβάστε επίσης – Χρηματιστήριο Αθηνών: Νικητές και χαμένοι του πρώτου εξαμήνου

Η κρίσιμη ζώνη του 800 μονάδων

Έτσι, η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίσιμη ζώνη των 800 μονάδων, την οποία με τεχνικούς όρους δεν αποκλείεται να τη δοκιμάσει αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, βλέπει πλέον με μεγαλύτερες πιθανότητες τα χαμηλά του έτους, στις 788 μονάδες, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη συναλλακτικά, καθώς οι άμυνες των long είναι περισσότερο αδύναμο.

Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε να πλαγιολισθαίνει προς τη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων, όπως επιβεβαιώνει και η Trader24, η οποία επισημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίον έχει έρθει αυτή η πτώση αξιολογείται άκρως επικίνδυνος, διότι επιδεικνύει μια οριακή υποστηρικτική προσπάθεια λίγων να διατηρηθούν σε θέσεις που είναι ανάποδες, ώστε τη στιγμή που θα επέλθει ρευστοποίηση, θα βρει άδεια την αγορά με ό,τι αυτό θα επιφέρει.

Εξάλλου, αναγνωρίζοντας ότι το ΧΑ δεν έχει γράψει παρά το 1/4 της πτώσης των υπολοίπων μεγάλων χρηματιστηρίων μεσοσταθμικά στο εξάμηνο, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να …αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε επιταχύνοντας. Τέλος, υφίσταται πλέγμα αντιστάσεων από 818 έως 832 μονάδες του ΓΔ, κάτι που επιβαρύνει ενδεχόμενη ανοδική προσπάθεια.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο ΟΤΕ και η Jumbo, με τα άνω του 2% κέρδη τους αντιστάθμισαν τις άνω του 3% απώλειες σε Μυτιληναίο και Alpha Bank. Οι πιέσεις ήταν ισχυρές σε Πειραιώς, Βιοχάλκο, Λάμδα, Eurobank, Titan, ενώ αντίθετα σημαντικά ήταν τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΟΛΠ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών