Με την αγορά να μην καταφέρνει να “αντισταθεί” στις ισχυρές πιέσεις της Εθνικής πρωτίστως και αρκετών άλλων δεικτοβαρών δευτερευόντως, τελικά έσπασε το ανοδικό του σερί, δοκιμάζοντας και πάλι τον κινητό μέσο των 200 ημερών.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στο -0,31% και στις 867,51 μονάδες, με τον τζίρο να περιορίζεται στα 57 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έμεινε πιστή στο μοτίβο των μικρών διακυμάνσεων σε επίπεδο γενικού δείκτη και των διαφοροποιήσεων σε επίπεδο τίτλων, το οποίο ακολουθεί από την αρχή της εβδομάδας, χωρίς σήμερα να καταφέρνει να κλείνει θετικά. Και μπορεί η αίσθηση που αφήνει να είναι θετική, όμως αφήνει καθημερινά πολλά ερωτηματικά για την κατεύθυνση της επόμενης ημέρας, συντηρώντας παράλληλα και το κλίμα της επιφυλακτικότητας.

Κατοχύρωση μέρους των κερδών

Είναι λογικό πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σήμερα σε κατοχύρωση μέρους των κερδών του προηγούμενου διαστήματος, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο γενικός δείκτης μέτρησε 12 ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 13. Και μπορεί ο απολογισμός να μην είναι μεγάλος, αλλά σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας, όπως αυτή που διανύουμε, η επιφυλακτικότητα και ο περιορισμός του ρίσκου είναι οι βασικοί οδηγοί στις επενδυτικές στρατηγικές.

Σύμφωνα μάλιστα με την Trader24, παρά την αυξημένη, συγκριτικά με τον χαμηλό μέσο όρο πολλών ημερών, συναλλακτική δραστηριότητα, είναι προφανές ότι εκλείπει ένας, ή πολλοί καταλύτες που θα προσδώσουν ρυθμό, σε ένα Χρηματιστήριο που αναμένει “οδηγίες” από τη Wall Street, πάντα όμως εξαιρετικά ανθεκτικό σε σχέση με τις λοιπές μεγάλες αγορές. Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται και στο μόλις -2,60% από 1/1 του ΓΔ, σε αντίθεση με το -15% του γερμανικού DAX40 και το -14% του S&P500.

Διαβάστε ακόμα: Ο Γενικός Δείκτης περιμένει υπομονετικά το τρένο της ανόδου

Όπως προσθέτει η Trader24, οποιαδήποτε επιστροφή με ήπιες ρευστοποιήσεις έως και τις 840 μονάδες συνιστά σήμα επανατοποθέτησης για το υπόλοιπο της κίνησης, με ζώνη υποδοχής τις 880, προφανώς συνδέοντας τα ευρήματα με το μακροοικονομικό πλαίσιο, το οποίο καταλύεται από τις μεταστρεφόμενες νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο, έναν κόσμο που έχει πληθωριστεί επικίνδυνα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Εθνική ξεχώρισε με το -3,75% που σημείωσε, ενώ σημαντικές ήταν οι πιέσεις σε ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank, Σαράντης και ΔΕΗ. Πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Titan και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ αντίθετα ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΟΛΠ και ΟΤΕ. Σημαντικές στηρίξεις παρείχαν με τα κέρδη τους οι Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Motor Oil, Coca Cola και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους