Μικτά πρόσημα καταγράφει σήμερα στη Wall Street, η οποία προσπαθεί να συνεχίσει την καλή πορεία που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως να κρύβει τον προβληματισμό της για τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις περί περικοπών θέσεων από μεγάλους ομίλους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,06% στις 32.791 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 4.156 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,33% στις 12.708 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Νέο άλμα για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, και Fed

Πέραν των στοιχείων από την αγορά εργασίας, η Wall Street βρίσκει λόγους να κατοχυρώσει μέρος των χθεσινών εντυπωσιακών κερδών, που προκάλεσαν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον PMI Υπηρεσιών τον Ιούλιο. Επίσης, «οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας παραμένουν υψηλές και η Fed συνεχίζει να μιλάει σκληρά για τον πληθωρισμό», διαπιστώνει η Barclays.

Διαβάστε επίσης: Οι φόβοι για ύφεση δεν πλήττουν την Μεγάλη Παραίτηση 

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Tesla σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, ενόψει της πιθανής έγκρισης για μια διάσπαση μετοχών 3 προς 1. Η εταιρεία πρότεινε επίσημα τη διάσπαση των μετοχών σε δήλωση που κατατέθηκε τον Ιούνιο.

Επίσης, οι μετοχές της Sunrun σημειώνουν αύξηση άνω του 5%, μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας. Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 584,6 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 501,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε 260 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της αγοράς εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street