Με μεικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας όμως να κρατήσουν τα επίπεδα εν μέσω της συνεχιζόμενης επιφυλακτικότητας σχετικά με τις πληθωριστικές προοπτικές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,2%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,15% στις 7.503 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,24% στις 13.659 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,25% στις 6.543 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτωτικά στον απόηχο των εκτιμήσεων για την κινεζική οικονομία

Υποστηρικτικά σήμερα έχουν λειτουργήσει οι αναφορές ότι η Γερμανία βρίσκεται μπροστά στους στόχους της για την αποθήκευση φυσικού αερίου. Τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον βιομηχανικό όμιλο Gas Infrastructure Europe δείχνουν ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας είναι λίγο πάνω από το 77% γεμάτες.

Οι δηλώσεις της Σνάμπελ

Από την άλλη, αρνητικά λειτουργούν οι νέες δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιζαμπέλ Σνάμπελ, ότι οιπροοπτικές για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης δεν βελτιώθηκαν μετά την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο. Η Σνάμπελ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ μιας -ενδεχομένως- πιο επιθετικής κίνησης κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ακόμη και αν ενισχύονται οι φόβοι για ύφεση.

Επίσης, στο επίκεντρο παραμένει η αξιολόγηση των πρακτικών που ανακοινώθηκε χτες από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve. Και αυτό διότι δεν υπήρξαν αρκετά στοιχεία για το guidance των μελλοντικών αυξήσεων που να ρίχνει… φως στο μυστήριο των προθέσεων της Fed, δεδομένου πως το συμβούλιο τονίζει πως θα συνεχίσει να εξετάζει την ροή των στοιχείων προκειμένου να λαμβάνει, κάθε φορά, την απόφαση του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης