Μετά από ένα αδύναμο ξεκίνημα, το ελληνικό χρηματιστήριο ισορροπεί μεταξύ αγοραστών και πωλητών, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την παρουσία του πάνω από τις 890 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,05% στις 893,88 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης

Αν και οι περισσότεροι τίτλοι του άρχισαν τις συναλλαγές σήμερα σε αρνητικά εδάφη, σταδιακά δεν είναι λίγοι που περνούν σε θετικά εδάφη και προσφέρουν στηρίξεις για ακόμη μία ημέρα στην αγορά. Ήταν κάτι που παρατηρήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να δείχνει ότι μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα έως ότου υπάρξει κάποιος καταλύτης που να διαμορφώσει μια πιο σαφή τάση.

Μέχρι τότε δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή στην τεχνική εικόνα της αγοράς. Όπως σημειώνει η Trader24, το προ ημερών αγοραστικό σήμα από τις 850 μονάδες παραμένει εν ισχύ, με την αγορά να μην χάνει προς ώρας το τέμπο της, ακόμα και στη χθεσινή συνεδρίαση όπου θεωρητικά θα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει λίγα προβληματάκια, δεδομένου ότι οι ευρωαγορές είδαν ευρύτατες απώλειες (λ.χ. DAX40 -2.04%) και η Wall Street πισωπάτησε.

Για άλλη μια φορά, παρατηρούμε και φυλάσσουμε την ωριμότητα που επέδειξαν οι επενδυτές στο ταμπλό, ιδιαίτερα στα δις δοκιμασμένα ενδοσυνεδριακά χαμηλά στην περιοχή των 888-890 μονάδων, όπου βγήκαν συντονισμένες υποστηρικτικές αγορές αποσοβώντας τον κίνδυνο περαιτέρω απομείωσης. Για τη συνέχεια, το επίπεδο των 885 οριοθετεί τη βραχυπρόθεσμη κίνηση, με επόμενη στήριξη τις 872.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα πρόσημα μοιράζονται μεταξύ της θετικής συμβολής των Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακής, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Λάμδα, και της αρνητικής σε ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, Titan, Aegean, Eurobank, Σαράντη, Motor Oil, Jumbo, Εθνικής, Ελληνικών Πετρελαίων και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών