Σε… χανγκόβερ, μετά την κατακόρυφη πτώση της Παρασκευής, βρίσκονται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τις προσπάθειες μείωσης του κινδύνου, μετά την παραδοχή του Τζερόμ Πάουελ της Federal Reserve ότι θα υπάρξει “πόνος” στην οικονομία το επόμενο διάστημα.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,52% στις 32.114 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,44% στις 4.039 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,45% στις 12.083 μονάδες.

To… σήμα Πάουελ

Η διαβεβαίωση του προέδρου της Federal Reserve, ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα υποχωρήσει στον αγώνα της κατά του ραγδαίου πληθωρισμού, προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις στις αγορές, καθώς ουδείς μπορεί να αξιολογήσει ακόμη ποια θα είναι η επίπτωση της σκληρής νομισματικής πολιτικής στην οικονομία. Έτσι, τα περισσότερα χαρτοφυλάκια επιχειρούν να σταθμίσουν τις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων που θα διατηρηθούν σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σπεύδοντας σε πιο αμυντικές θέσεις.«Πιστεύουμε τη Fed», δήλωσε ο Zach Hill, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Horizon Investments. “Πιστεύουμε αυτό που λένε ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχουμε δει κάποια ανατιμολόγηση των αλλαγών που αναμένονται το 2023. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περισσότερα να γίνουν σε αυτό το μέτωπο και είναι πιθανό να συνεχίσει να τροφοδοτεί την αστάθεια των μετοχών”, πρόσθεσε.Σε αυτό το πλαίσιο, η Wall Street προέρχεται από ένα ευρείας βάσης sell-off, με τον S&P 500 μάλιστα να διαγράφει τα κέρδη Αυγούστου. Η ομιλία του προέδρου Powell την Παρασκευή ήταν πιο επιθετική από ό,τι αναμενόταν, επιβαρύνοντας τις μετοχές, σύμφωνα με τον Chris Senyek της Wolfe Research.

Οι μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Affirm υποχωρούν περισσότερο από 20% αφού η εταιρεία καταναλωτικών δανείων ανέφερε τριμηνιαία ζημιά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και απογοήτευσε με τις προοπτικές που εξέδωσε. Η Farfetch, στον αντίποδα, κερδίζει πάνω από 30% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα κέρδη του β’ τριμήνου.Επίσης, οι μετοχές της Pinduoduo κερδίζουν περισσότερο από 12%, μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία ξεπέρασε τις κορυφαίες και τις κατώτατες εκτιμήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου, βοηθούμενη από το σταθερό καταναλωτικό κλίμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]