Οι τιμές του χρυσού ανέστρεψαν την καθοδική πορεία τους και διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα τη Δευτέρα, καθώς υποχωρεί το δολάριο μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Fed για υψηλότερα επιτόκια.

Ο χρυσός σημείωσε αύξηση 0,04% στα 1.737,59 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωσαν επίσης άνοδο 0,04%.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Με άνοδο άνω του 3% σήμερα διευρύνονται τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0Πετρέλαιο: Με άνοδο άνω του 3% σήμερα διευρύνονται τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας,2%, υποχωρώντας ελαφρώς από τα υψηλά δύο δεκαετιών, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Σε ομιλία του στο Τζάκσον Χόλε του Γουαϊόμινγκ, ο Πάουελ δήλωσε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται για να περιορίσει τον πληθωρισμό, με τους επενδυτές να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,67% στα 18,75 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα αυξήθηκε οριακά στα 864,1 δολάρια και το παλλάδιο κατά 1,48% στα 2.141,68 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές