Καλύτερα προετοιμασμένη είναι πλέον η Γερμανία απέναντι στο ενδεχόμενο μόνιμης διακοπής των ενεργειακών ροών από τη Ρωσία, διαβεβαίωσε το κοινό της χώρας ο επικεφαλής της εποπτικής αρχής ενέργειας της χώρας, της Bundesnetzagentur. Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Gazprom πως δεν σκοπεύει να ανοίξει και πάλι τις στρόφιγγες του Nord Stream 1, μετά την τριήμερη διακοπή για λόγους συντήρησης του αγωγού.

«Δεδομένης της ρωσικής απόφασης να μην επιτρέψει και πάλι τη ροή αερίου μέσω του Nord Stream 1, τα νέα τέρμιναλ LNG, τα επίπεδα των αποθεμάτων και οι απαιτήσεις για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας» γίνονται ακόμη πιο σημαντικά επεσήμανε ο Κλάους Μύλερ, καλώντας επιχειρήσεις και νοικοκυριά να μειώσουν όσο μπορούν την κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης: Ένα βήμα πριν το πλαφόν (στο φυσικό αέριο) η Ευρώπη 

«Είναι καλό ότι η Γερμανία είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη, όμως τελικά εναπόκειται στον καθένα από μας (να αντιμετωπιστεί η κρίση)» σχολίασε.

Η Gazprom, στην ανακοίνωση της δεν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ξαφνικά αποφάσισε να κρατήσει κλειστές τις στρόφιγγες του αγωγού, που επρόκειτο να επαναλειτουργήσει από αύριο, Σάββατο. Αν και αναλυτές θεωρούν πως είναι αποτέλεσμα του εκνευρισμού του Κρεμλίνου απέναντι στην όλη συζήτηση για επιβολή πλαφόν από τη Δύση.

Οι υπουργοί Οικονομικών του G7 ενέκριναν σήμερα την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και τα πετρελαϊκά προϊόντα, ενώ συζήτηση για πλαφόν στις ενεργειακές τιμές βρίσκεται και στο τραπέζι της Ε.Ε. και θα είναι στην κορυφή της ατζέντας στην επικείμενη έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης