Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Ενρίκο Λέτα, μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα της ιταλικής κεντροαριστεράς στις χθεσινές εκλογές, που ανέδειξαν μεγάλο νικητή τη δεξιά συμμαχία υπό την ακροδεξιά της Τζόρτζια Μελόνι. Πάντως, ο κ. Λέτα θα οδηγήσει το κόμμα μέχρι τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου για την εκλογή του διαδόχου του.

«Στο πνεύμα της συνεργασίας, θα παραμείνω στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος μέχρι τη διεξαγωγή συνεδρίου, όπου και δεν θα σταθώ ως υποψήφιος» ανακοίνωσε ο κ. Λέτα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Όπως εξήγησε, στόχος του είναι η προώθηση μιας «νέας γενιάς» ηγετών για την Κεντροαριστερά.

Διαβάστε επίσης: Ο φόβος των Ιταλών για “κλοπή” της ψήφου – Τι δείχνει η αποχή ρεκόρ

Θυμίζουμε πως το PD κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι αναμενόταν, πέφτοντας θύμα της σαρωτικής επέλασης της υπερσυντηρητικής φράξιας που ηγείτο η κυρία Μελόνι. Συγκεκριμένα το κόμμα συγκέντρωσε περίπου το 19% των ψήφων, έναντι του 26% που συγκέντρωσε το πρώτο κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας.

Η επόμενη μέρα βρήκε τους αναλυτές του κεντροαριστερού χώρου να ασκούν έντονη κριτική στον Ενρίκο Λέτα για ατυχή χειρισμό των διαπραγματεύσεων με έτερα κόμματα του χώρου με αποτέλεσμα το κεντρώο και κεντροαριστερό μέτωπο να φτάσει στην κάλπη διασπασμένο, σε αντίθεση με τη δεξιά και ακροδεξιά που συμμάχησε, συσπειρώθηκε και έφτασε στη νίκη. Και μάλιστα σε μια άνετη νίκη που της δίνει ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».