Ισχυρά ήταν τα κέρδη και σήμερα, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ακολούθησαν την εντυπωσιακή ανάκαμψη της Wall Street, δημιουργώντας προσδοκίες για την πορεία του τελευταίου τριμήνου του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 3%, με τον κλάδο των ταξιδιών να κερδίζει 6,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 2,57% στις 7.086 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 3,78% στις 12.670 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 4,24% στις 6.039 μονάδες.

Η άνοδος της Ευρώπης τροφοδοτήθηκε και σήμερα από την ισχυρή ανάκαμψη της Wall Street τη Δευτέρα. Οι αμερικανικές αγορές σημειώνουν και νέο ράλι ανόδου, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν από τα επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν εδώ και περίπου μια δεκαετία. Ήταν η καλύτερη ημέρα από τις 24 Ιουνίου για τον Dow και για τον S&P 500′ η καλύτερη ημέρα από τις 27 Ιουλίου.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Credit Suisse συνέχισαν να ανακάμπτουν σήμερα, καταγράφοντας κέρδη 4%, αλλά εξακολουθούν να υποχωρούν περισσότερο από 53% σε ετήσια βάση. Πάντως, η αμερικανική εταιρεία επενδυτικών ερευνών CFRA μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 3,50 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, από 4,50 φράγκα.

Επίσης, οι μετοχές της βρετανικής αλυσίδας αρτοποιίας Greggs κέρδισαν 5,6%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των τριμηνιαίων πωλήσεων παρά την εντεινόμενη κρίση του κόστους ζωής και την κατακόρυφη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι προβλέψεις

Παρά την εικόνα το τελευταίο διήμερο, ο David Dietze, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός σύμβουλος της Point View Wealth Management, υπενθυμίζει ότι οι αγορές βιώνουν μια ασταθή χρονιά τόσο για τις μετοχές όσο και για τα ομόλογα. Ωστόσο, εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν “θύλακες ευκαιριών”.

Οι προβλέψεις για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου που δίνουν οι εταιρείες κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου θα είναι πολύ πιο σημαντικές για τη μελλοντική κατεύθυνση της αγοράς από ό,τι οι ίδιοι οι πραγματικοί αριθμοί του τρίτου τριμήνου, πιστεύει η S&P Global.

«Ο Οκτώβριος φέρνει τα αποτελέσματα, με τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο να έχουν ήδη μειωθεί κατά 7%», έγραψε ο Howard Silverblatt, ανώτερος αναλυτής στην S&P Global. «Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η καθοδήγηση για το δ’ τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές έχουν μειώσει τις δαπάνες τους, ο πληθωρισμός συνεχίζεται και οι «προσαρμογές» των Κεντρικών Τραπεζών θα έχουν πιο ουσιαστικό αντίκτυπο», ανέφερε.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 5% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Eurostat, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες για μηνιαία άνοδο 4,9%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές στις πύλες των εργοστασίων σε όλο το μπλοκ των 19 μελών του κοινού νομίσματος εκτινάχθηκαν κατά 43,3%, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας, το οποίο ανέβηκε κατά 11,8% σε μηνιαία βάση και κατά 116,8% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές