Το παγκόσμιο ράλι ανόδου των διεθνών αγορών ακολούθησε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ολοκλήρωσε την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, διασπώντας μάλιστα και τις κοντινές του αντιστάσεις.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,35%, στις 823,09 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 51,3 εκατ. ευρώ.

Απόλυτα «συνδεδεμένο» το ΧΑ με το διεθνές ράλι ανόδου, το σύνθημα του οποίου έχει δώσει από χτες η Wall Street, έχει προσθέσει πάνω από 4% μέσα σε τρεις ημέρες, αν και ο τζίρος θα μπορούσε να ήταν καλύτερος ώστε να δοθεί το σύνθημα μιας ριζικής αλλαγής του κλίματος. Και μπορεί το ερώτημα της διάρκειας να παραμένει στα desk των επενδυτών, εντούτοις μια βελτίωση της τεχνικής έστω εικόνας των αγορών είναι καλοδεχούμενη, ακόμη και αν οι επόμενοι μήνες θέσουν σοβαρές προκλήσεις για τους long.

Μαξιλάρι ασφαλείας

Εάν το ΧΑ καταφέρει να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, τότε ένα καλύτερο κλείσιμο έτους δεν αποκλείεται, παρά το γεγονός ότι οι εστίες των ανησυχιών παραμένουν. Άλλωστε, ουδείς ξεχνά ότι η Ευρώπη έχει μπροστά της ένα δύσκολο χειμώνα, με τους αγοραστές να επιλέγουν να κατοχυρώνουν συχνά πυκνά τα κέρδη τους, ώστε να μην εγκλωβιστούν σε μια πτώση που μπορεί να πυροδοτηθεί ανά πάσα στιγμή.

Η διάσπαση πάντως της αντίστασης των 815 μονάδων έχει ήδη ανοίξει το δρόμο για την κρισιμότερη αντίσταση των 840 μονάδων. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Trader24, η μεγάλη εικόνα δεν έχει αλλάξει, με την ύφεση πλέον να απειλεί ανοιχτά τις μεγάλες οικονομίες, ακόμα και μετά από τέτοιας έντασης επίθεση στις επιτοκιακές στοχεύσεις, ενώ εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η απάθεια των αγορών στην κρισιμότατη μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας σε ..χαλάρωση (!) με τέτοιο ύψος πληθωρισμού, φοβούμενη προφανώς την κατάρρευση της λίρας και τη συν αυτώ διαδρομή της στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, της ανόδου ηγήθηκαν οι Πειραιώς, Aegean, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank. Ισχυρά ήταν τα κέρδη και σε Λάμδα, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια και Titan. Στον FTSE 25, μόνο η Quest με -0,90% και η Jumbo με -0,15% έκλεισαν σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών