Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξώθησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε έναν πόλεμο διαρκείας, υποστήριξε μιλώντας σε βουλευτές ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με ηχητικό που ελήφθη από ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Το ηχητικό ντοκουμέντο είναι μία ακόμα απόδειξη των πιέσεων που ασκεί ο Μπερλουσκόνι στον δεξιό συνασπισμό που κέρδισε τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, ώστε να αμβλύνει τις θέσεις της η Ιταλία έναντι της Ρωσίας. Η δημοσίευση του εν λόγω ντοκουμέντου έπεται ενός άλλου αντίστοιχου, το οποίο ελήφθη προφανώς από την ίδια συνάντηση με βουλευτές, όπου ο Μπερλουσκόνι περιγράφει πώς είχε αναβίωσε τους δεσμούς του με τον Πούτιν.

Διαβάστε επίσης – Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι υπερασπίζεται τον Πούτιν σε μαγνητοφωνημένες δηλώσεις

Η αντίδραση της Μελόνι

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στο προσκήνιο καθώς η ηγέτης της δεξιάς συμμαχίας στην Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι, προσπαθεί να συμφωνήσει για τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου με τον Μπερλουσκόνι και τους άλλους συμμάχους της. Ωστόσο η μεγάλη νικήτρια των ιταλικών εκλογών έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση της Ιταλίας υπέρ της Ουκρανίας και έχει επιβεβαιώσει ότι υποστηρίζει την αποστολή όπλων και βοήθειας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: «Σάρκα και οστά» παίρνει η νέα κυβέρνηση – Τα πρόσωπα-κλειδιά

Σε μια σχετική δήλωσή της την Τετάρτη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μπερλουσκόνι, η Μελόνι διαμήνυσε ότι δεν θα δεχτεί καμία ασάφεια σχετικά με την εξωτερική πολιτική εάν γίνει πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα