Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, με καταβολή μετρητών 98,71 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδίου της τράπεζας, μέσω του οποίου θα καταστεί ο πέμπτος ισχυρότερος πόλος στην εγχώρια αγορά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση, ο επιτυχής σχεδιασμός της ΑΜΚ και ο συντονισμός των ενεργειών υλοποίησης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Δ. Δημόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Α. Βαρθολομαίο, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη κάλυψη της έκδοσης.

Διαβάστε επίσης: Με 33% στην Παγκρήτια οι Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου

Αποτέλεσμά της ήταν η αναδιαμόρφωση της μετοχικής σύνθεσης με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, της εδρεύουσας στην Κύπρο εταιρείας «THRIVEST HOLDING LTD» με ποσοστό 32,38%, που την κατέστησε το μεγαλύτερο μέτοχο.

Πρόκειται για επενδυτικό σχήμα των επιχειρηματιών κ.κ. Δημήτριου Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί μέτοχοι αυτής.

Γερές βάσεις

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την ολοκλήρωση της αύξησης η τράπεζα θέτει γερές βάσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού της και την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της, ενισχύοντας την αναπτυξιακή της πορεία μέσω της φιλικής συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την εξαγορά του Ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δ. Δημόπουλος σημείωσε πως «η ευρεία συμμετοχή και η απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση της Αύξησης επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη όλων των επενδυτών, αλλά και του νέου μας βασικού μετόχου, στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού οργανισμού που θα συνδράμει δυναμικά στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Α. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε «όλους τους μετόχους μας και τον καθένα προσωπικά και κυρίως τον νέο μας βασικό μέτοχο για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του στη Διοίκηση και στο στρατηγικό της πλάνο. Ευχαριστώ επίσης τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Τράπεζας για την αφοσίωσή τους και τη δέσμευσή τους στην επίτευξη των αναπτυξιακών μας στόχων».

Συμπλήρωσε δε πως «συγκεντρώσαμε τα αναγκαία κεφάλαια που διασφαλίζουν την επιτυχή ολοκλήρωση του επιχειρηματικού μας σχεδιασμού, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι παλαιοί μέτοχοι, αλλά και οι νέοι που συνέδραμαν καθοριστικά στην επιτυχία της αύξησης».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αύξησης, εκδόθηκαν 78.966.680 νέες κοινές, ονομαστικές, με δικαίωμα ψήφου μη ενσωματωμένες σε τίτλους μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία, και με τιμή διάθεσης 1,25 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις