Στην Παγκρήτια Τράπεζα εισέρχεται η Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου.

Σε ανακοίνωσή της η Παγκρήτια Τράπεζα επιβεβαίωσε την αποδοχή από το Διοικητικό της Συμβούλιο της πρότασης που έλαβε από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών με ποσό 65 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%.

Χωρίς συμμετοχή ο Σάλλας

Επιπλέον, πηγές της αγοράς που έχουν εικόνα των σχετικών διεργασιών, σημειώνουν ότι τελικά ο βασικός σήμερα μέτοχος της Παγκρήτιας, η Lyktos Group, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα, με ποσοστό 20% περίπου, δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση.

Διαβάστε επίσης: Παγκρήτια Τράπεζα: Στην Τράπεζα της Ελλάδος το επιχειρησιακό και κεφαλαιακό πλάνο πενταετίας

Το ποσοστό της, κατά τους ίδιους κύκλους, θα συγκρατηθεί λίγο πάνω από το 10%, καθώς όπως λένε υπάρχει συμφωνία για την απόκτηση της σημερινής συμμετοχής της ΑΝΕΚ στην τράπεζα.

Οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου θα ληφθούν σήμερα από το ΔΣ της τράπεζας και θα επικυρωθούν από τους ορκωτούς λογιστές.

Το νέο σχήμα

Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για τη φιλική συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Τράπεζα Χανίων και την εξαγορά της HSBC Ελλάδος, μέσω των οποίων θα δημιουργηθεί ο πέμπτος μεγαλύτερος πόλος στην εγχώρια αγορά, με ενεργητικό της τάξης των 5 δισ. ευρώ περίπου.

Στόχο της διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας, υπό τον CEO της Αντώνη Βαρθολομαίο είναι η διείσδυσή της στην εταιρική πίστη, με έμφαση στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στην Παγκρήτια

Προς αυτήν την κατεύθυνση, σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή της τόσο στα εθνικά και κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα εγγυοδοσίας που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα, όσο και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Ειδικά στην Κρήτη, προτεραιότητα αποτελεί η συμμετοχή στα μεγάλα δημόσια έργα που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις