Τη χορήγηση μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

Στο πλαίσιο κατάθεσης νομοτεχνικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, η κα Γκάγκα είπε ότι, από 01/01/2023 χορηγείται οριζόντια, σε όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας, μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής.

Ανεξαρτήτως ειδικότητας

Το κίνητρο σημείωσε, χορηγείται ανεξαρτήτως ειδικότητας, “γιατί όλοι γιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν την ίδια δουλειά”. Σημείωσε επίσης ότι τα 250 ευρώ είναι επιπλέον της αύξησης 120 ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα και του 5% αύξησης στον βασικό μισθό.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Δωρεά 20 ασθενοφόρων από τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στο ΕΚΑΒ

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, λόγω της συμμετοχής πλέον των 80 βουλευτών, θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Παρασκευή το μεσημέρι, Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχέδιου, καθώς και επί των επίμαχων άρθρων για την μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Δυναμικές αντιδράσεις

Δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την υγεία, με τους διαδηλωτές να δηλώνουν ότι κατεδαφίζει τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ωφελώντας τους μεγάλους επιχειρηματίες της Υγείας και καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά και στους ασθενείς.

Διαδηλωτές όλων των ηλικιών ζήτησαν να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου και τα άρθρα που θεσπίζουν τη μερική απασχόληση και την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης