Μια νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων, υποσχέθηκαν σήμερα οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, προκειμένου να την βοηθήσουν να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, ιδίως απέναντι στις επιθέσεις με μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι είπε ότι αυτή η νέα βοήθεια «θα σταλεί σύντομα» για να δώσει στην Ουκρανία «νέες δυνατότητες στην αντιαεροπορική άμυνά της ώστε να αντιμετωπίσει την απειλή των drones».

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ελλείψεις σε πυρομαχικά υπόσχονται κέρδη για τη βιομηχανία όπλων

Τι ανησυχεί τις ΗΠΑ

Ο Κίρμπι είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί πολύ για την αμυντική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας και ότι η Ουάσινγκτον θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που διαθέτει για να την διασπάσει. Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις συμμαχικές της χώρες να συζητήσουν και να αντιμετωπίσουν αυτή τη συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στις ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ και σχολιάζοντας μια δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα αυτό, ο Κίρμπι άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον θα συνεργαστεί με τη Μόσχα για να επιτύχει την απελευθέρωση του Πολ Γουίλαν, μία ημέρα αφότου αντάλλαξε την μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ με τον καταδικασμένο έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ. «Θα εργαστούμε ενεργά μέσω αυτών των διαύλων για να φέρουμε τον Πολ στην πατρίδα», είπε, προσθέτοντας όμως ότι αυτό που μετράει είναι «οι πράξεις, όχι τα λόγια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας