Σχεδόν στάσιμη είναι η εικόνα του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε σχέση με χθες, καθώς μετά την αρχική ήπια άνοδο ανέβασαν ρυθμό οι πωλήσεις. Αποτέλεσμα το ελληνικό χρηματιστήριο να καταβάλει προσπάθειες να μην χάσει το πρόσημο στη σημερινή συνεδρίαση. Το επίπεδο των 923 μονάδων διατηρεί την ελληνική αγορά στο υψηλό επταμήνου και σε περίπτωση που καταφέρει να βγει αλώβητη από τη σημερινή συνεδρίαση θα πρόκειται περί «κατορθώματος» από τη στιγμή που στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ασκούνται αισθητές πιέσεις. Οι αγορές σήμερα συντονίζονται στον ρυθμό των κεντρικών τραπεζών καθώς η ΕΚΤ και η ΒοΕ συνεδριάζουν σήμερα, ενώ ήδη έχουν ανακοινώσει αυξήσεις επιτοκίων οι Τράπεζα της Νορβηγίας και η Τράπεζα της Ελβετίας (25% και 50% αντίστοιχα).

Αντίβαρο οι 923 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει μεταβολή μόλις +0,02% και κρατιέται στις 923 μονάδες (923,82) επίπεδο στο οποίο έκλεισε χθες και επί της παρούσης δεν δείχνει διάθεση να το χάσει, βρίσκοντας στήριξη από τις εταιρείες κοινής ωφελείας. Ο τζίρος έχει υπερβεί τα 23 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 9,5 εκατ. μετοχές.

Στο ίδιο κλίμα με τον ΓΔ και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης με άνοδο της τάξεως του 0,02%, ενώ της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,40%. Από τη μεριά του ο δείκτης των τραπεζών κινείται χαμηλότερα κατά 0,62%.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση μόλις τέσσερις μετοχές έχουν υπερπηδήσει το +1% (ΔΕΗ +1,90%, ΟΤΕ +1,50%, Motor Oil +1,14%, Τέρνα Ενεργειακή +1,10%).

Στην αντίπερα όχθη του FTSE 25 οι μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς οι οποίες χάνουν 1,55% και 1,22% αντίστοιχα, όντας οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή.

Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στη Λεωφόρο Αθηνών οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής και δεν προβαίνουν σε μεγάλα ανοίγματα.

Αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο, στις 15:15 η ΕΚΤ θα ανακοινώσει ότι αυξάνει τα επιτόκιά της κατά 50 μονάδες βάσης, διαμορφώνοντας το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο 2% από 1,50% που βρίσκεται επί του παρόντος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών