Για «άλλο ένα ορόσημο στη μακρά προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας από τις υπερβολικές τιμές του φυσικού αερίου» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη συμφωνία των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για υιοθέτηση «δυναμικού» πλαφόν στην τιμή του αερίου.

Φυσικό αέριο: Με καπέλο 90% πληρώνει η Ε.Ε. – Τι σημαίνει το πλαφόν

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί άλλο ένα ορόσημο στη μακρά προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας από τις υπερβολικές τιμές του φυσικού αερίου που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς -μια πρόταση της GR που υποβλήθηκε πριν από 9 μήνες- εγκρίθηκε τελικά από τους υπουργούς ενέργειας της Ευρώπης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι όταν οι αγορές αποτυγχάνουν, οι κυβερνήσεις θα παρέμβουν. Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν οι θεσμοί μας ως όπλα εναντίον μας», προσθέτει. «Πρόκειται για ένα πρόσθετο εργαλείο που θα συμβάλει στην προστασία των οικονομιών μας από την έκτακτη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου», καταλήγει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια