Να «συνεχίσουν το παιχνίδι τους» ώστε να εξασφαλίσουν ότι ο ρωσικός στρατός θα έχει έγκαιρα όλα τα όπλα, τον εξοπλισμό και το στρατιωτικό υλικό που χρειάζεται για να πολεμήσει στην Ουκρανία, κάλεσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τους επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας.

«Το πιο σημαντικό βασικό καθήκον του στρατιωτικο-βιομηχανικού μας συγκροτήματος είναι να παρέχουμε στις μονάδες και τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής ό,τι χρειάζονται: όπλα, εξοπλισμό, πυρομαχικά και εξοπλισμό στις απαραίτητες ποσότητες και τη σωστή ποιότητα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα», είπε Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο κατασκευής όπλων στην Τούλα.

«Είναι επίσης σημαντικό να τελειοποιήσουμε και να βελτιώσουμε σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των όπλων και του εξοπλισμού για τους μαχητές μας με βάση την εμπειρία μάχης που έχουμε αποκτήσει».

Τα «γεράκια» του πολέμου τρώγονται μεταξύ τους στην Ρωσία

Μαθήματα

Ο Πούτιν είπε αυτή την εβδομάδα ότι ο ρωσικός στρατός έχει πάρει τα μαθήματά του και θα διορθώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Ουκρανία, υποσχόμενος να δώσει στον στρατό ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει τον πόλεμο που πλησιάζει στο τέλος του 10ου μήνα.

Από τότε που δεκάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα εισχώρησαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που ο Πούτιν αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», η Μόσχα έχει παραχωρήσει περίπου το ήμισυ της επικράτειας που κατέλαβε αρχικά.

Έχει χάσει ή εγκαταλείψει σημαντικές ποσότητες στρατιωτικού υλικού και, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, έχει δεκάδες χιλιάδες θανάτους.

Ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι εκστρατεία επιστράτευσης περίπου 300.000 στρατιωτών δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο και διέταξε να αντιμετωπιστούν επειγόντως οι ελλείψεις, οι οποίες μερικές φορές περιλάμβαναν έλλειψη βασικού εξοπλισμού και εκπαίδευσης.

Η Ρωσία εξακολουθεί να ελέγχει ένα σημαντικό κομμάτι της Ουκρανίας, ωστόσο, και ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα επικρατήσει παρά τη σκληρή ουκρανική αντίσταση και το Κίεβο λαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια δυτικών όπλων μαζί με στρατιωτικές πληροφορίες και άλλη βοήθεια.

Την Παρασκευή, είπε στους επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας ότι ήθελε να ακούσει τις προτάσεις τους για τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων και τους ζήτησε να συνεργάζονται απευθείας με τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής ώστε να βελτιώνουν τα όπλα και το υλικό σε τακτική βάση.

Η αμυντική βιομηχανία βρίσκεται υπό πίεση

Ένας ηγέτης συνδικαλιστικών οργανώσεων στην περιοχή των Ουραλίων είπε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS την περασμένη εβδομάδα ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται σε αμυντικές παραγγελίες εκεί πέρασαν σε εξαήμερη εβδομάδα με εργαζόμενους σε βάρδιες έως και 12 ωρών.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επισκέφθηκε την Παρασκευή το εργοστάσιο όπλων Καλάσνικοφ στο Ιζέφσκ και είπε στον διευθυντή του ότι το κράτος θα «αυξήσει σημαντικά» τις παραγγελίες από το εργοστάσιο το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση