Ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 0,7% το 2023 και 1,6% το 2024 «βλέπει» για την ελληνική οικονομία η ING, με τον οικονομολόγο Paolo Pizzoli που υπογράφει την έκθεση να εκτιμά πως οι προοπτικές για το 2023 παραμένουν αβέβαιες.

Με το ΑΕΠ της Ελλάδας να βρίσκεται πλέον αρκετά πάνω από τα προ-πανδημίας επίπεδα, η θετική επίδραση από το άνοιγμα της οικονομίας από την πανδημία, έχει πλέον ολοκληρωθεί, δεδομένου μάλιστα ότι ο τουρισμός επέστρεψε στα ιστορικά υψηλά του  το καλοκαίρι του 2022, είναι μάλλον πλέον απίθανο να σημειωθούν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις το 2023, ενώ και η ανάκαμψη της απασχόλησης που στήριξε την την κατανάλωση δείχνει τώρα να χάνει τη δυναμική της.

Οι επενδύσεις αναμένεται να βρουν στήριξη στις ροές κεφαλαίων  του Ταμείου Ανάκαμψης, αν και υπάρχει  αβεβαιότητα σχετικά με το κόστος των projects, ενώ η δημοσιονομική πολιτική, αν και έχει κάποια περιθώριά για κάποια πρόσθετα προσωρινά μέτρα στήριξης στην περίπτωση που το ενεργειακό σκηνικό το απαιτήσει, θα πρέπει  ακολουθήσει πιο πειθαρχημένο δρόμο. Οι εκλογές προσθέτουν αβεβαιότητα στις προοπτικές της οικονομίας, ενώ ο  σχηματισμός ενός αξιόπιστου συνασπισμού ίσως αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro