Έντονη νευρικότητα και πιέσεις από επιλεγμένους τίτλους εμφανίζει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο χάνει τον ανοδικό ρυθμό που είχε τις πρώτες ώρες. Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 0,18% στις 1.025,41 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 67 εκατ. ευρώ.

Αν και έφτασε νωρίτερα έως και τις 1.035 μονάδες, το ελληνικό χρηματιστήριο πλέον παλεύει να απορροφήσει τις πιέσεις που εμφανίζονται κυρίως στον όμιλο της Τέρνα, με τις ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή να καταγράφουν σημαντικές απώλειες σχεδόν 5%. Οι επιχειρηματικές εξελίξεις μπορεί να ανεβάσουν, αλλά μπορεί να κατεβάσουν τους τίτλους, σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, αναφερόμενη στο κυοφορούμενο deal της Τέρνα Ενεργειακή με Macquarie και First Sentier.

Ξαναβρίσκει τη λάμψη του ο χρυσός

Πάντως, στο υπόλοιπο μήκος του ταμπλό η εικόνα δεν έχει αλλάξει πολύ, με τον τραπεζικό κλάδο και επιλεγμένες δεικτοβαρείς, να στηρίζουν την αγορά, εν αναμονή σαφώς των νέων από τη Φρανκφούρτη και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παρόλα αυτά ο στόχος των 1.035 μονάδων προφανώς και αναβάλλεται επί της παρούσης, με την αγορά να επιχειρεί πλέον να κρατήσει τα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ημερών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, πέραν των Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα, η Coca Cola χάνει 1,73% και οι Alpha Bank, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Quest, Aegean, ΟΛΠ και Τιτάν είναι σε αρνητικά εδάφη. Στον αντίποδα, σημαντικά είναι τα κέρδη σε Eurobank, Πειραιώς, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, με τις ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Σαράντη, Εθνική, Jumbo, Motor Oil και ΕΛΧΑ να είναι σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών