Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ. Ο δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σπουδαιότητα της επιτάχυνσης διάθεσης της διεθνούς βοήθειας προς την Ουκρανία.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επικέντρωσε την προσοχή του στη διασφάλιση ότι η βρετανική στρατιωτική βοήθεια φτάνει στην πρώτη γραμμή του πολέμου το συντομότερο δυνατό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Μπάιντεν: «Θα μιλήσουμε» με τον Ζελένσκι αναφορικά με το αίτημα για περισσότερα όπλα

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι ουσιαστικής σημασίας για την Ουκρανία, η επιτάχυνση της διάθεσης αμυντικής βοήθειας από τους συμμάχους προς την Ουκρανία, ώστε το Κίεβο να βοηθηθεί και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αποκρούσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ευχαριστίες Ζελένσκι

O πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι ευχαρίστησε τον Σούνακ για την έναρξη της εκπαίδευσης των ουκρανικών πληρωμάτων στα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2, τη διάθεση των οποίων, οι δύο χώρες είχαν ανακοινώσει τον Ιανουάριο.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Ουκρανός πρόεδρος είχε πει ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια «πολύ σκληρή» κατάσταση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ και χρειάζεται να έχει ταχύτερα προμήθειες όπλων και νέους τύπους όπλων για να αντέξει τις ρωσικές επιθέσεις.«Η κατάσταση είναι πολύ σκληρή. Μπαχμούτ, Βούλενταρ και άλλοι τομείς στην περιφέρεια του Ντονέτσκ — υπάρχουν συνεχείς ρωσικές επιθέσεις» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα