Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα ταξιδέψει στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στις 16 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στη Γερμανία, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου θα συμμετάσχει σε μια σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων, για να συζητήσει τη συνεχή υποστήριξη προς την Ουκρανία, τη βοήθεια προς τον τουρκικό και τον συριακό λαό, καθώς και τη δέσμευση των ΗΠΑ στη διατλαντική ασφάλεια και μια διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες.

Τι φέρνει ο Μπλίνκεν σε Αθήνα και Αγκυρα

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στις 19 Φεβρουαρίου, για να δει από κοντά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν τις τουρκικές αρχές να ανταποκριθούν στις καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και άλλους ανώτερους αξιωματούχους, για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, καθώς και τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία «ως πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα ευχαριστήσει επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας για την υποστήριξή της στη διασυνοριακή βοήθεια προς τις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Συρίας.

Στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα, με τους οποίους θα συζητήσει την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή δέσμευση ΗΠΑ και Ελλάδας στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα εγκαινιάσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης