Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας ή της Κίνας κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στο Νέο Δελχί.

G20: Η Μόσχα κατηγορεί την Δύση για «αποσταθεροποίηση» της Συνόδου

Ο Μπλίνκεν πραγματοποιούσε σύντομη περιοδεία στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν και θα μεταβεί στην ινδική πρωτεύουσα για τη συνάντηση της G20, όπου η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία θα αποτελέσει σημαντικό μέρος των συζητήσεων.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ.

«Δεν θα δούμε κανέναν από τους δύο ΥΠΕΞ»

«Δεν σχεδιάζουμε να δούμε κανέναν από τους δύο (υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας ή της Ρωσίας) στη G20, αν και υποψιάζομαι ότι σίγουρα θα είμαστε μαζί σε ομαδικές συνεδριάσεις του ενός ή του άλλου είδους» δήλωσε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν.

Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Λαβρόφ στοχεύει να συναντήσει τουλάχιστον επτά υπουργούς Εξωτερικών πριν η Ινδία φιλοξενήσει ένα δείπνο καλωσορίσματος την Τετάρτη για αντιπροσώπους από 40 χώρες. Οι κύριες συναντήσεις της G20 θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν, ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με ομολόγους του και από τις πέντε χώρες της Κεντρικής Ασίας που παλαιότερα διοικούνταν από τη Μόσχα και έχουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με το Πεκίνο, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της G20.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.